Texeler

Texeler wol

De texeler schapen ‘Texelaar’ wordt wereldwijd geroemd. Niet alleen vanwege het uitstekende lamsvlees; ook de wol staat bekend om zijn superieure kwaliteit. Texeler verwerkt uitsluitend deze zuivere scheerwol. Want alleen de beste wol is goed genoeg voor uw slaapcomfort. Een groep Texelse schapenfokkers bewaakt nog altijd de zuiverheid van het schapenras. Mede dankzij hun vakmanschap kunt u rekenen op een continue, hoge wolkwaliteit.

Jarenlange ervaring

Texeler kent als geen ander de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol. Heerlijk warm in de winter, koel in de zomer. De fabriek, vlakbij de dijk in havenplaats Oudeschild, heeft jaren lange ervaring met dit natuurproduct en de juiste weeftechniek. Het resultaat? Een prachtige kwaliteitscollectie met dekbedden, futons, kussens en onderdekens voor iedere slaapwens.

Van weiland tot slaapkamer

De schapen worden in het voorjaar geschoren. Een professional scheert tot ca. 150 schapen per dag. In gemiddeld vier minuten is het schaap zijn volle vacht kwijt. De allereerste selectie gebeurt als vanouds bij de boer in de schuur. grote balen wol gaan op een traditionele weegschaal. Vervolgens wordt de wol met de hand uitgezocht. Alleen schone en witte wol is geschikt om te worden verwerkt. De fabrikant kiest vooral de rugstukken, wat een lekkere, zachte wol oplevert. de vette wol gaat vervolgens naar de wasserij. Na het wassen wordt de wol gedroogd en naar de wolzolder

geblazen, om minimaal 24 uur te acclimatiseren. De gewassen wol wordt samengeperst in grote balen. Het materiaal is nu schoon en geschikt voor verdere productie. Bij Sleepworld Groningen vind u een ruime collectie Texeler wol, dekbedden, futons en onderdekens. Geniet van een weldadige warmte en veerkracht. Gegarandeerd luchtig slapen onder de wol!

 

Wij hebben tijdens de herfst en wintermaanden extra voorraad dekbedden en onderdekens. Ook hebben we het 4 seizoenen dekbed Oudeschild voor een speciale prijs. Hollands vakmanschap prijsbewuste kwaliteit!